Livets vägskäl

På Vikbolandet tjugohundrafem, jag står vid ett vägskäl, fortsätta som lantbrukare eller att prova något nytt. Arbete saknades inte i lantbruket, däremot hade lönsamheten försämrats med minskade mjölk och spannmåls priser. På ren svenska, man fick betala för att jobba.

Vi var två bröder som hade gården tillsammans. Jag bestämde mig för att sälja min del i gården till min bror. Styckade av mitt bostadshus och verkstaden.

Då fick jag tänka igenom vad jag kunde försörja mig på. Vad var mina starka sidor, vad hade jag att erbjuda?

Med en verkstad och verkstadsteknisk utbildning, samt många års erfarenhet från reparationer av bilar och lantbruksmaskiner. Så blev verkstaden det naturliga valet.

Bara verkstaden gav inte tillräkligt försörjningsunderlag, så jag behövde ett komplement.

Jag var medlem i Maskinring Öst en förening som förmedlar maskin- och arbetstjänster. Så att vända sig dit var det naturliga valet. Senare kom jag i kontakt med Arbetslaget, ett bemannings företag som gett mig många uppdrag.

Mitt dataintresse gjorde att jag gick kurser i företagsekonomi och hur man använder datorn som hjälpmedel i företagandet.   

Tjugohundrasju, får i uppdrag att driva Prefab-anläggningen på Tekniska Verken i Linköping. En anläggning som separerar flytande livsmedel (mest mjölk och yoghurt) från förpackningen. En maskin pressar ut det flytande som sen blir Biogas. Förpackningarna körs till Gärstad för att eldas och bli fjärrvärme och el till Linköping.

Livet har många vägskäl. Val som får stor betydelse för våra liv.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Entreprenad, jobb, Livet. Bokmärk permalänken.